جمع آوری زباله گردها، مطالبه مهم شهروندان است
جمع آوری زباله گردها، مطالبه مهم شهروندان است
احمد سراج گفت: متاسفانه انبارهای ضایعاتی غیر رسمی در اهواز بازار سارقان را گرم کرده است. در این زمان جمع آوری زباله گردها یکی از خواسته های اصلی مردم شهر است. شهر اهواز بیش از این کشش این ناملایمتی ها در حوزه بهداشت و امنیت را ندارد.

به گزارش اندیشه خوزستان؛ احمد سراج رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز در گفتگو با خبرنگار این رسانه در خصوص حضور شرکت های دانش بنیان در شهرداری اهواز عنوان کرد: در سال گذشته در حوزه پسماند از چند شرکت دانش بنیان فعال در این بخش دعوت به عمل آورده شد. به دنبال این هستیم تا در بخش هوشمندسازی ارائه خدمات با این شرکت ها همکاری داشته باشیم.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت بهره گیری از شرکت های دانش بنیان افزود: این شرکت ها می توانند در حوزه تولید هم در بخش کمیت و هم کیفیت جهش قابل قبولی را ایجاد کنند. من معتقد هستم هر مجموعه ای که در حال حاضر در نظام مشغول به خدمات رسانی است باید با این شرکت ها همکاری داشته باشد. این همکاری جریان تولید و اشتغال زایی را تقویت می کند. ما در حوزه مدیریت شهری می توانیم با اجرای یک نقش کلیدی در افزایش کمی و کیفی این شرکت ها بهره ببریم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز تصریح کرد: حوزه های مورد نظر در راستای همکاری در این خصوص بسیار است. خوشبختانه در این زمان دانشگاه های بسیار فعالی در حوزه های مختلف داریم که می توانند پشتیبان شرکت های دانش بنیان باشند. در قدم اول باید شهرداری تعامل خود را با دانشگاه ها افزایش دهد و در قدم دوم مراحل اخذ مجوز شرکت های دانش بنیان را تسریع ببخشیم. در قدم بعدی باید از شرکت های فعال و دارای مجوز نیز از سوی شهرداری اهواز دعوت به همکاری شود.
سراج اظهار کرد: به دنبال این هستیم در شهر اهواز پارک بزرگ علم و فناوری مبتنی بر فعالیت شرکت های دانش بنیان احداث شود. در این خصوص صحبت های لازم با مجموعه های مرتبط انجام شده است.
این عضو شورا همچنین با اشاره به تولید روزانه ۸۰۰ تن نخاله و زباله در شهر اهواز عنوان کرد: از آنجایی که طرح تفکیک زباله از مبدا در این شهر انجام نمی شود این زباله ها قابل بازیافت هستند و فرآیند بازیافت آنها نیز بسیار با ارزش است. در همین راستا ما می توانیم از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در این حوزه بهره ببریم.
وی گفت: در این زمان حدود ۳ هزار زباله گرد در شهر اهواز در حال فعالیت هستند و ۱۲۰ انبار ضایعاتی غیر مجاز نیز در این شهر وجود دارد که دارای مخاطرات بهداشتی و امنیتی است. باید در این زمینه چاره ای اندیشیده شود. یکی از مشکلات ما در حال حاضر این است که مبلمان شهری و تجهیزات برقی پارک ها به صورت مداوم دزدیده می شوند. این موارد این چنینی خسارت های سنگینی را به اماکن عمومی وارد می کند. متاسفانه انبارهای ضایعاتی غیر رسمی بازار سارقان را گرم کرده است. جمع آوری زباله گردها یکی از خواسته های اصلی مردم شهر اهواز است. یک بار برای همیشه باید تکلیف این انبارها مشخص شود. بیش از این شهر کشش این ناملایمتی ها در حوزه بهداشت و امنیت را ندارد.
سراج اظهار کرد: تجهیزات زباله گردها در پشت پرده از سوی انبارهای غیر رسمی تامین می شود. متاسفانه اکثر آنها از وسایل نقلیه بدون پلاک استفاده می کنند و این مسئله بسیار تعجب برانگیز است که چرا مجموعه پلیس راهنمایی و رانندگی به این معضل رسیدگی نمی کند. در این خصوص خسارت های بسیاری به خودروها و اموال مردم وارد می شود اما این خسارات قابل پیگیری نیست.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز با اشاره به دلیل رشد روز افزون این پدیده در اهواز گفت: زباله در شهر اهواز ارزشمند است و ارزش ریال و تولیدی بسیار بالایی دارد از همین رو بازیافت زباله در این شهر بسیار به صرفه است. زمانی که ۳ هزار زباله گرد در ۱۲۰ انبار ضایعاتی به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند، نشان می دهد تا این حوزه چقدر درآمد زا است. در این زمان بسیاری از محصولات وارداتی بر پایه پلاستیک، پارچه و هر محصولی که مواد اولیه آن از ضایعات به دست می آید، پس از جمع آوری از سوی زباله گرد و ارسال به خارج از استان، مجدد به شکل دیگری وارد شهر اهواز می شود.
وی اظهار کرد: ما به دنبال است هستیم تا با همکاری شرکت های دانش بنیان در حوزه جمع آوری و سپس بازیافت زباله ها فعالیت هایی انجام دهیم. در همین راستا سازمان پسماند اهواز با دعوت از شرکت های دانش بنیان در حال فراهم آوری مقدمات این فرآیند است. ما باید به این موضوع نیز توجه کنیم که زمانی که سیستم بازیافت زباله های شهر راه اندازی شد حدود ۳ هزار زباله گرد از کار بیکار می شوند و ما باید تلاش کنیم تا زمینه های ایجاد اشتغال برای این افراد را هم رفاهم کنیم.
سراج تصریح کرد: دو حوزه فضای سبز و گردشگری در شهر اهواز می تواند زمینه ساز حضور موفق شرکت های دانش بنیان باشند. در همین راستا می توان از پارک شهروند مثال زد. این پارک ظرفیت این را دارد که به یک پارک بزرگ گیاه شناسی در اهواز تبدیل شود. خوشبختانه این پارک در کنار رودخانه کارون است و در زمینه تامین آب خام مشکلی ندارد. در همین راستا می توان با حضور شرکت های دانش بنیان در این پارک امکان تولید گیاهان زینتی و دارویی و سپس صادرات آنها را نیز فراهم کرد.
این عضو شورا گفت: این شرکت ها باید تلاش کنند تا تولید گونه های بومی منطقه را افزایش و گونه های جدید گیاهی مناسب در شرایط آب و هوایی استان را شناسایی کنند. در صورت راه اندازی این باغ بزرگ گیاه شناسایی یک مجموعه بزرگ گردشگری در منطقه ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به حضور شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید و پرورش ماهی های رودخانه ای در بخشی از ساحل کارون گفت: می توان در این زمینه از جوانان متخصص در این حوزه بهره برد. راه اندازی همچین مجموعه هایی باعث ایجاد فضایی برای گردشگری نیز می شود. این مکان می تواند محل خرید و فروش محصول نیز باشد.
سراج اظهار کرد: خوشبختانه در این زمان زمینه حضور برای شرکت های دانش بنیان در حوزه ارائه خدمات شهری فراهم است. این شرکت ها می توانند با ارائه سیستم های آنلاین و سامانه ها گام های موثری در زمینه کاهش فساد اداری بردارند؛ در همین راستا در این حوزه فعالیت هایی از سوی شهرداری اهواز در حال انجام است.