دانشگاه چمران اهواز از مدعیان انجام پروژه‌های کلان ملی است
دانشگاه چمران اهواز از مدعیان انجام پروژه‌های کلان ملی است
 رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: به لطف تلاش مدیران پژوهشی و جمعی از اعضای هیات علمی و به پشتوانه سابقه درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز می‌توانیم با افتخار اعلام کنیم که این دانشگاه در دوران طلایی ارتباط با صنعت و جامعه و یکی از مدعیان اجرای پروژه‌های کلان ملی است.

غلامحسین خواجه در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه که امروز (۱۷ آذر) به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: امسال به دلیل شیوع کرونا و لزوم حفظ فاصله اجتماعی، ناگزیر هستیم که آیین تقدیر از فعالان پژوهشی دانشگاه را به صورت مجازی برگزار کنیم. یکی از اهداف دانشگاه طی چند سال گذشته، تقویت و توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت بود که به لطف تلاش مدیران پژوهشی و جمعی از اعضای هیات علمی و به پشتوانه سابقه درخشان دانشگاه شهید چمران، امروز می‌توانیم با افتخار اعلام کنیم که دانشگاه شهید چمران اهواز در دوران طلایی ارتباط با صنعت و جامعه و یکی از مدعیان اجرای پروژه‌های کلان ملی است.

به گزارش  اندیشه خوزستان، وی افزود: دانشگاه در یکی از بزرگترین و تخصصی‌ترین صنعت، یعنی صنعت نفت و گاز ورود کرده است. اعضای هیات علمی با اطمینان به توانایی فنی و علمی خود و دانشگاه، استارت ورود به پروژه‌های ملی را در سال ۹۵، با مناقصه ۱۲ قلم کالای اساسی وزارت نفت آغاز کردند. تا آن زمان ظرفیت علمی دانشگاه شهید چمران برای وزارت نفت، ناشناخته بود اما در یک پروسه طولانی سخت و چند ماهه، دانشگاه در رقابت با شرکت‌های بزرگ و مدعی، درحالی که هیچ یک از دانشگاه‌های کشور در این مناقصه شرکت نکرده بودند، موفق به دریافت پروژه ساخت پمپ‌های SRP شد و خوشبختانه در موعد مقرر این پروژه را تحویل وزارت نفت دادیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه دریافت و اجرای اولین پروژه برای وزارت نفت باعث ورود دانشگاه به سایر پروژه‌های ملی شد، تصریح کرد: به طوری‌که در سال ۹۶، پروژه اکتشاف نفت با استفاده از فناوری ژئوشیمی سطحی، پروژه نرم‌افزاری فناوری طراحی پمپ‌های میله‌ای در سال ۹۶، مطالعات جامع MDP آسماری و کوپال در سال ۹۸ و پروژه ساخت و نصب یک دستگاه پمپ میله‌ای مکشی به دانشگاه واگذار شد. امسال نیز پروژه فناورانه مطالعات جامع ازدیاد برداشت میدان تنگ بیجار به دانشگاه واگذار شد که فازهای اجرایی این پروژه تا ۱۰ سال ادامه دارد.

خواجه به اشاره اینکه از سال گذشته تا امروز حدود ۵۵ طرح دیگر در ارتباط با صنعت را در دست اجرا داریم، بیان کرد: همچنین ۱۵۲ قرارداد حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی را در دست اجرا داریم. دانشگاه توانست در بین سایر دانشگاه‌های کشور در ارتباط با صنعت، رتبه ۹ را به خود اختصاص دهد.

وی در پایان با اشاره به میزان مشارکت اعضای هیات علمی در ارتقای علمی دانشگاه، گفت: تنها ۳۱۳ نفر از اعضای هیات علمی در چاپ مقالات JCR نقش داشتند و حدود ۶۷ درصد ارجاعات تنها مربوط به ۱۰ درصد اعضای هیات علمی است. همچنین نزدیک به ۶۱ عضو هیات علمی هیچ گونه مشارکتی در تولیدات علمی دانشگاه ندارند. تنها ۱۱۰ نفر از اعضای هیات علمی در ارتباط با صنعت مشارکت دارند. ما از همکاران انتظارات بیشتری داریم؛ اینکه تنها تعداد محدودی از اعضای هیات علمی در ارتباط با صنعت نقش دارند، یکی از نقاط ضعف دانشگاه است، لذا از همکاران تقاضا دارم با توجه به تخصص خود در زمینه‌های پژوهشی، تلاش بیشتری داشته باشند تا جایگاه دانشگاه ارتقا یابد.q