هدر رفت بودجه در خوزستان با عنوان طرح های ضربتی
هدر رفت بودجه در خوزستان با عنوان طرح های ضربتی
ابوالفضل طبرزدی گفت: متاسفانه چند وقتی است که در استان خوزستان عنوان طرح ها را به ضربتی تغییر داده اند تا چند سال بودجه را هدر بدهد و پس از مدتی باز همان آش و همان کاسه باشد و مشکلات پا برجا بمانند.

به گزارش  اندیشه خوزستان، در مهر ماه سال جاری گزارشی از سوی وزرات کشور در خصوص ارزیابی عملکرد ستادهای استانداری‌های کشور منتشر شد، رتبه استان خوزستان در شاخص هایی همچون دریافت بیشترین بودجه و کمترین عملکرد عمرانی در این گزارش چند وقتی نقل محافل سیاسی و اقتصادی استان شده بود و بسیاری از رسانه ها در استان نیز به این موضوع پرداختند.
نکته قابل تامل و البته تعجب برانگیز در این خصوص انتشار اخباری مثبت در زمینه افزایش میزان اعتبارات ، تعریف پروژه های جدید، تکمیل پروژه های نیمه کاره و البته حضور سرمایه گذاران در استان پیش از انتشار این گزارش عملکرد بود. تناقض میان اخبار منتشر شده از سوی استانداری خوزستان و گزارش عملکرد وزرات کشور جای بحث بسیاری دارد، در همین راستا ابوالفضل طبرزدی، فعال حوزه فنی مهندسی و دولت الکترونیک در این خصوص به خبرنگار فصل اندیشه گفت: به منظور بررسی این موضوع بهتر است یک مثال بزنیم، توجه داشته باشید که برنامه پر ببیننده ورزشی نود از حضور متخصص فوتبالیست و داوری در جای خود استفاده کرد و نتیجه این کار را هم دید بعد از مدتی مخاطبان این برنامه خیلی خوب می توانستند یک مسابقه را هم از بابت بعد فوتبالی و هم داوری تحلیل کنند. این مسئله نشان می دهد زمانی که یک رسانه بخواهد تخصصی وارد یک قضیه شود خروجی آن رسانه به دیدگاه مورد نظر رسانه و واقعیات جامعه نزدیک می شود.
وی افزود: بی شک تناقض بین اخبار منتشر شده در استان و گزارش عملکرد وزرات کشور به دلیل این است که رسانه های ملی و بومی ما به صورت تخصصی وارد قضایا نمی شوند و از طرفی اگر وزرات کشور نیز شاخص های خود را تخصصی تر مطرح می کرد حتی این جایگاه فعلی استان نیز در زمینه فعالیت های عمرانی پایین تر نیز می رفت.
این فعال حوزه فنی و مهندسی گفت: پاسخ استانداری خوزستان در مورد این گزارش این بوده که معاونت های استانداری در زمینه ارسال مستندات تعلل کردند این مسئله نگران کننده است زیرا نشان می دهد معاونت های استانداری توجهی به وزارت کشور ندارند و ممکن است حتی پاسخ درستی به فرصت های سرمایه گذاری برای استان نداشته باشند و یا حتی در زمینه تخصیص اعتبارات از سوی وزارت کشور به استان نیز بی توجهی کرده باشند.
طبرزدی تصریح کرد: در همین گزارش منتشر شده و در شاخص دولت الکترونیک استان خوزستان نسبت به سایر استانها از رتبه خوبی برخوردار بوده اما در واقعیت ماجرا در همین سال جاری استان هایی مانند گلستان و گیلان بسیار موفق تر عمل کردند و بی شک باید از خوزستان رتبه بهتری دریافت می کردند؛ به همین علت می توان گفت شاخص های وزرات کشور ممکن است تصویرگر خوبی نباشند و از طرفی ممکن است سایر استان ها هم اطلاعاتشان را ارسال نکرده اند.
وی با بیان اینکه شاخص های ورزات کشور ممکن است دقیق و تخصصی نباشند عنوان کرد: به منظور شفاف سازی هر چه بیشتر در این خصوص بهتر است تا استانداری خوزستان به صورت دقیق شاخص های خود را منتشر کنند و مردم این موضوع را داوری کنند. در اصل بهتر است که استانداری خوزستان ارزیابی را از مردم بخواهند.
این فعال حوزه فنی و مهندسی گفت: در استان خوزستان هیچ کاری تخصصی پیش نمی رود. علت این موضوع نیز کاملا مشخص است بی توجهی به نظر کارشناسان باعث چنین عملکردهایی می شود. متاسفانه در جلسات و کارگروه های استانداری تعداد افراد متخصص در زمینه های مختلف بسیار کم است ما باید بررسی کنیم که در کمیسیون های تخصصی استان چه تعداد کارشناس، استاد دانشگاه و پژوهشگر حاضر هستند. صورت جلسات استانداری را باید در این خصوص بررسی کرد. مشکل دیگر در این زمینه این است که حتی اگر یک متخصص در جلسه باشد به صحبت های او توجهی نمی شود.
طبرزدی عنوان کرد: متاسفانه مسئولان خوزستانی حتی به دنبال این نیستند که در راستای جهش تولید قدم بردارند و کلیه امور عمرانی استان به تکرار و روزمرگی افتاده است.
وی گفت: بر فرض که گزارش ها از سوی معاونت های استان ارسال نشده اند و ما در زمینه تعریف و اجرای پروژه های عمرانی در جایگاه درستی قرار گرفته ایم، پس در این صورت مدیران استان باید توضیح دهند چرا در چند سال گذشته هیچ تغییری در این خصوص در استان دیده نمی شود؟ این میزان اعتباراتی که از مرکز دریافت شده در کدام بخش از استان هزینه شده که قابل دیدن نیست. چرا در زمینه عملیاتی کردند پروژه ها پیشرفتی دیده نمی شود؟ وضعیت شهرداری ها و آب فاضلاب استان نیز کاملا مشخص است، متاسفانه عنوان طرح ها را به ضربتی تغییر داده اند تا چند سال بودجه را هدر بدهد و پس از مدتی باز همان آش و همان کاسه باشد و مشکلات پا برجا بمانند